Fotsoneterapi

Fotsoneterapi

HVA ER SONETERAPI

 

Soneterapi er blant de eldste kjente metodene som kan stimulere kroppen til å helbrede seg selv. Soneterapien kan føres tilbake til Egypt flere tusen år f.Kr. Veggmalerier i Egypt viser hvordan befolkningen praktiserte en form for fotsoneterapi for allerede 4000 år siden. Den moderne soneterapien ble gjenoppdaget rundt 1950 tallet.

 

Soneterapi bygger på helhetsprinsippet, der menneske sees som en helhet med kropp og psyke i balanse. Ved å stimulere soner på føttene, kan plager lindres ved å stimulere soner under føttene med trykk og/ eller massasje. Føttene våre er som et kart over resten av kroppen, med soner for kroppens indre organer, muskler, det hormonelle system, nerver og lymfer.

 

 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

 

 

Når du møter til første time, må du fylle ut et innkomstskjema med dine helseopplysninger. I skjemaet vil du bli bedt om å svare på spørsmål om din medisinske historie, om søvn, fordøyelse, allergier m.m. Dette er for at du og terapeuten skal komme frem til et best mulig behandlingsopplegg for deg. Deretter tar du av deg på bena og legger deg på behandlingsbenken. Du vil få litt sesamolje på føttene og spørsmål om du ønsker beroligende musikk i bakgrunnen. Terapeuten vil først utføre en lett oppvarming av føttene, for så å trykke på soner for ro og avspenning. Deretter vil terapeuten trykke på soner under, oppå og på sidene av føttene dine med ulike teknikker.
Ved å trykke på de aktuelle sonene vil terapeuten danne seg et bilde av hvor plagene er lokalisert da ubalanser manifesterer seg på føttene i form av bla. hevelser, luftbobler og hard hud.

 

Noen personer er så sensitive at de merker på kroppen hvor terapeuten jobber på foten. Et eksempel er når en jobber med arm / albue relaterte problemer og klienten spør: “jobber du med armen min nå?” Ut i
fra en opplevelse av enten stikninger, varmefornemmelse, strålinger i armen. Noen soner vil kunne oppleves som ømme/vonde dersom det er en ubalanse. Eciwo soneterapi har fokus på at den som ligger på benken skal føle seg avslappet. Dersom en sone oppleves som svært vond, vil terapeuten lette på trykket og isteden jobbe med sonen gjentatte ganger under behandlingsforløpet slik at du ikke ligger i helspenn i smerter på benken.

 

Avslappet – mindre stress i kroppen – bedre flyt.

 

 

REAKSJONER UNDER OG ETTER SONETERAPIBEHANDLING:

 

En soneterapibehandling kan utløse forskjellige reaksjoner. Disse er ofte helt individuelle, og kan oppstå enten umiddelbart eller opptil flere dager etter at du har fått behandling. Disse reaksjonene er et resultat av at organismen renses for forskjellige avfallstoffer. Det er altså ikke en forverring av almenntilstanden. Dette er helt normalt og positivt for din bedring.

 

Reaksjoner du kan få under behandling:
– Svimmelhet
– Lettere hodepine
– Kvalme
– Søvnighet
– Latterutbrudd
– Frostanfall
– Svette

 

Reaksjoner du kan få etter behandling:
– Symptom forbedring allerede etter 1. behandling
– Blir roligere og mer avspent
– Humørsvingninger av kortere varighet
– Økt svette
– Symptom forverring
– Hodepine
– Endret tarmfunksjon
– Hyppigere / og eller illeluktende vannlating
– Tretthet og dypere søvn
– Mere energi

 

DRIKK MYE VANN, SPESIELT NÅR DU GÅR TIL BEHANDLING!

Kontakt Meg